Ambisjon om solceller på opptil 300 tak i eiendomsporteføljen

8/8/23
Spennende prosjekter
8/8/2023

Ragde Eiendom har skyhøye ambisjoner og vil legge solceller på alle tak der det teknisk sett er mulig på eiendomsporteføljen som består av rundt 300 eiendommer.

Det første delmålet er å få på plass solceller på 12 til 15 eiendommer, satsingen vil gi en estimert årlig produksjon på mellom 5 og 6 GWh, men dette er bare begynnelsen på soleventyret. Eiendomsselskapet har inngått avtale med Solcellespesialisten

og nå skal alle tak i eiendomsporteføljen under lupen, ifølge en pressemelding fra selskapet skal det legges solceller på alle nærings- og industribygg, så sant det er teknisk mulig.

Fremtidsrettet

Med mål om å tilby en god pakke av energibesparende tiltak til sine leietakere startet selskapet med Ragde charge-hurtigladestasjoner, det ga mersmak, nå går de løs på solceller. De to satsingene, i kombinasjon med høye strømpriser, er en vinn-vinn-vinn-situasjon for selskapet, leietakerne og for å utvikle bærekraftige samfunn, heter det i en uttalelse fra adm. direktør Christoffer Phil.

Vil lagre egenprodusert strøm

Planene for framtida er mange i eiendomsselskapet. Blant annet ønsker de å knytte satsningene sine sammen ved å lagre egenprodusert solstrøm i batterier, som de kan forsyne elbiler med gjennom deres lang- og hurtigladekonsept Ragde Charge.

Ifølge selskapet er dette noe de har høyt på prioriteringslisten. Ambisjonen er å få opp et pilotanlegg i løpet av året, noe de mener vil være med å differensiere Ragde Charge fra de andre ladeaktørene.

Effektivt med store tak

Solcellespesialisten er Norges største aktør på solceller og installerer solceller både for private aktører og i bedriftsmarkedet. Bedrifter med store bygninger og flate tak har svært gode potensiale for effektiv strømproduksjon.

– Det er masse potensiale for produksjon av strøm på industritak, og bare på Østlandsområdet (NO1) har vi beregnet at det er 84 millioner kvadratmeter med tak på næringsbygg som egner seg meget godt for solceller. Disse arealene kunne ha produsert i størrelsesorden 14 TWh per år, omtrent 10 % av Norges totale strømproduksjon i dag, heter det i en melding fra Solcellespesialisten.

Flere artikler i denne kategorien