Easee: Verdens største produsent av tilkoblede elbilladere

6/8/24
Konferanser og bransjearrangementer
6/8/2024

På Eliaden viste Easee frem sin nye systemlader (MDU) for større anlegg som vil erstatte Easee Charge. – Den nye systemladeren er godkjent innen gjeldene regelverk og leveres med godkjent RCD teknologi, sier Head of Sales Operations Chris Jenssen i selskapet.

Jenssen forteller at laderen er godt egnet for borettslag, kontorbygg og større offentlige og private parkeringsanlegg.

Vår grunnmur

Eliaden ble en viktig møteplass for Easee der de traff eksisterende og nye kunder. – Installatører representerer vår grunnmur og har bidratt til suksessen vi har hatt og fremdeles opplever. Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten det gode installatørsamarbeidet. Slik sett var Eliaden en meget viktig messe med å skape relasjoner, mener Jenssen.

Bygger nå opp tilliten

Easee jobber nå med å bygge opp tilliten hos norske kunder etter salgsforbudet på Easee Home og Charge i Sverige og en del andre land.

– Etter at Elsikkerhetsverket i Sverige (ESV) utførte en markedsundersøkelse på ladere i Sverige, fant de ut at det manglet teknisk dokumentasjon på laderne. Resultatet ble salgsforbud på disse produktene, sier Jenssen, som presiserer at det ikke har vært noe salgsforbud i Norge. – Slik sett har det ikke hatt de samme konsekvenser her til lands. Vi har nå kommet med utførlig dokumentasjon på laderne. Som følge av dette har bl.a. Sveits opphevet salgsforbudet. Det har ennå ikke skjedd i Sverige og andre land men vi er optimistisk til at de vil snu med den nye tekniske dokumentasjonen.

Ekstremt tøft år

Salgsforbudet i disse landene får ikke konsekvenser for Easees ambisiøse ladestrategi fremover. – Vi har nå lansert de nye laderne i markedet og målsetningen er å bli et av de største selskapene innen grønn teknologi i Europa innen 2026 og den største i verden innen 2031, sier Jenssen, som innrømmer at det er hårete mål, men er ikke urealistiske. – 2023 var et ekstremt tøft år og gjorde det nødvendig å gjennomgå våre interne forretningsprosesser. Våre ladere er nå utførlig dokumentert og testet slik at de er godt rustet for fremtiden.

Webinar

Easee holder jevnlig webinar for sine installatører i sitt nettverk med alt fra produkttrening, nyhetslanseringer til fremtidsstrategier. – Tilbakemeldingen på dette tiltaket er så bra at vi vil fortsette med det. Vi har flere spennende nyheter på gang. Da er det viktig at installatørene får tidlig informasjon om dette og er godt forberedt på egenskaper, sier Jenssen.

Vil styrke vårt merkenavn

– Hvordan skal dere klare å bygge opp tilliten i et marked som bugner av elbilladere?

– Easee er verdens største produsent av tilkoblede elbilladere og vi gjennomfører regelmessige markedsundersøkelser der tilbakemeldingene viser at bransjen mener vi har en merkevare tilrettelagt for markedets behov. Hendelsen i fjor skapte stor oppmerksomhet om våre produkter på godt og vondt. Nå har vi dokumentasjonen på plass og er godkjent innenfor gjeldene krav. Det vil styrke vårt merkenavn og folks inntrykk om at vi har gode og trygge produkter, sier Jenssen, som mener Eliaden har gitt selskapet mulighet til å presentere selskapets produkter til entusiastiske besøkere på standen.

Flere artikler i denne kategorien