ELKO One: Vår største lansering på 20 år

6/8/24
Konferanser og bransjearrangementer
6/8/2024

I tett samarbeid med elektrikere, forbrukere, arkitekter og interiørdesignere har ELKO utviklet en helt ny serie som består av 64 produkter. Med høyt fokus på kvalitet og design, er produktene laget for å vare i lang tid fremover.

ELKO One er den største innovasjonen fra ELKO på over 20 år. ELKO One består av 64 produkter utviklet i tett samarbeid med elektrikere, forbrukere, arkitekter og interiørdesignere.

– Vi er stolte av å ha levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet i 79 år. I dag finner du produkter fra ELKO i de aller fleste norske hjem. Jeg er sikker på at ELKO One vil bli høyt verdsatt av kunder som er opptatt av trygge, bærekraftige og estetisk fine produkter, sier Geir Arne Erikstad, Vice President i ELKO AS. – Dette er de slankeste produktene på markedet med resirkulert plast.

Favner vidt og bredt

– Det har vært stor trøkk på standen og mye interesse for våre produkter som favner vidt og bredt. Ikke minst regarerer kundene positivt på produktene.

Ønsker å hjelpe elektrikerne

Bak alt ELKO gjør er det et sterkt ønske om å hjelpe elektrikere med å jobbe effektivt og å gjøre arbeidshverdagen deres enklere. Blant annet har de nye stikkontaktene i ELKO One en ny hurtigklemme, som gjør installasjonen raskere og tryggere.

Design med slanke rammer

Bryterne kommer med samme innsats som ELKO Plus og RS, og den verdsatte ELKO-signaturer er beholdt. Designet har slanke rammer som skaper en flytende effekt mot veggen, og passer godt for boliger, mindre bygninger og hoteller.

Reduserer svinn og sparer miljøet for 25 tonn CO2 årlig

Det nye er at funksjonene i One-serien selges uten enkeltramme. Dermed kan man kjøpe det som trengs for installasjonen og unngå at enkeltrammer som ikke brukes kastes. Dette kan redusere svinn med ca. 30 prosent på enkeltrammer, og spare miljøet for 25 tonn CO2 hvert år.

Resirkulert materiale

Alle estetiske deler er laget av resirkulert plast, der de hvite produktene er laget av 40 prosent resirkulert materiale og de sorte produktene består av 95 prosent resirkulert materiale.

– I ELKO lager vi produkter som er godt tilpasset dagens marked og behov. I prosessen med å utvikle ELKO One har vi i alle ledd vært opptatt av å involvere våre kunder og lytte til deres tilbakemeldinger og ønsker, påpeker Erikstad.

ELKO One ble vist frem på Eliaden og ble godt mottatt av selskapets kunder.

ELKO er av Norges fremste leverandør av elektromateriell. Selskapet har levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet i over 77 år. – Produkter fra ELKO finnes i mange norske hjem og installert av dyktige elektrikere. Vi er opptatt av høy kvalitet og holdbarhet, samtidig som vi tilbyr innovative produkter med moderne design og funksjonalitet tilpasset kunders hverdag.

Flere artikler i denne kategorien