Heidi Lie: Årets vinner av Elektrokvinnen 2024

6/8/24
Konferanser og bransjearrangementer
6/8/2024

Det var en rørt og stolt prisvinner av Elektrokvinnen 2024 Heidi Lie som mottok prisen av daglig leder Ida Thorendahl i Lyskultur på Eliaden. – Vi blir nå sett og hørt, men vi må fortsette å vise hvor viktig jenter er som rollemodeller i elektrobransjen. Prisen er en motivasjon til å jobbe aktivt med å få flere jenter til å velge elektrofag slik at vi kan øke kvinneandelen.

Juryen besto av adm. direktør Frank Jaegtnes i EFO, grunnlegger og daglig leder i Seema Loveleen Rihel Brenna, adm.dir i NHO Elektro Ove Guttormsen, daglig leder i Lyskultur Ida Thorendahl, Chair Advisory Board on Diversity i EFO Karoline Nystrøm og senior HR rådgiver Helene Astrup i Bravida. 

Inkluderende fremtid

Juryen mener finalistene til årets vinner av Elektrokvinnen og Elektrobransjens mangfoldspris, representerer det beste av pågangsmot, utholdenhet og engasjement og mangfold i elektrobransjen. De forstår viktigheten av mangfold og med deres handlinger har de bidratt til å forme en inkluderende fremtid for bransjen. Vi gratulerer alle finalister for deres gode prestasjoner og takker alle nominerte.

Ahlsell Norge ble kåret til Elektrobransjens Mangfoldspris 2024 som følge av selskapets topplederforankring, strukturert og langsiktig mangfoldarbeid.

Gode finalister

I tillegg til Heidi, som er forbundssekretær i El og IT Forbundet, var også Anne Sødem, Caverion Norge og Lea Erlandsen, elektriker i MIFO blant juryens utkårede til finalen.

Lang erfaring og innsikt

Lie startet som lærling i 1996 og har siden den gang opparbeidet seg lang erfaring og innsikt i bransjen både som fagarbeider, bas og montør. Ikke minst gjennom en lang rekke styreverv, som tillitsvalgt både lokalt og sentralt. Heidi er lidenskapelig opptatt av å få flere kvinner inn i elektrobransjen. 

Utestemme om mangfold

Heidi er ikke redd for å snakke med utestemme om mangfold og var med å etablere Montørjentene i 2011. Dette er en fagforening som jobber for å øke kvinneandelen i bransjen og sikre at flere kvinner blir værende i jobben. Under hennes ledelse har Montørjentene frem til 2023 bidratt til at kvinneandelen i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland har mer enn doblet seg. 

Viktig insitament

Heidi har fagbrev som telekommunikasjonsmontør fra Telenor og har utdannelse innen IT, elektroteknikker, Ekom bærekraft og økonomi. I 1996 startet hun som lærling. Siden den gang har hun tilegnet seg lang erfaring innen flere felt i bransjen, som bas og montør, styre- og tillitsvalgterfaring. 

– Bransjen legger nå merke til vår faglige kompetanse, pågangsmot og etterrettelighet. Prisen er et viktig insitament til å stå på slik at kvinneandelen og mangfoldet øker i bransjen. Prisen er motiverende og en viktig vitamininnsprøyting for vårt viktige arbeid fremover, sier Heidi.

Flere artikler i denne kategorien