Eliaden ble en stor suksess for oss

6/8/24
Konferanser og bransjearrangementer
6/8/2024

For Micro Matic er Eliaden mer enn bare en messe. Det er en uvurderlig arena for å vise frem sine komplette løsninger for smarte bygg til et bredt publikum av bransjefolk. 

– Her får våre kunder innblikk i våre nylanseringer som vi tror vil vekke oppsikt og begeistring, sier administrerende direktør Kjetil Kaldestad i Micro Matic. Han har sittet i sjefsstolen i snart to år og ramser opp noen nyheter som ble vist frem på messa. – Vår primæroppgave er å være en markedsinnovatør på smarte løsninger, som vil energieffektivisere private boliger, næringsbygg og anlegg.

Spennende lanseringer og nyheter

– Eliaden 2024 ble en stor suksess for Micro Matic, preget av spennende lanseringer og nyheter. I sentrum stod blant annet den nye komfyrvakten MicroSense®2, som setter en ny standard for sikkerhet på kjøkkenet med sin banebrytende måleteknologi. Vi kommer likevel til å videreføre dagens MicroSense i en god tid fremover fordi mange kunder er veldig fornøyde med dette produktet. I forkant av Eliaden lanserte vi også vår nye tavlemonterte økotermostat – Microtemp ETN5. Det er en termostat med fritt programmerbart uke-ur, har et temperaturområde fra -20 til +80 og som tilfredsstiller kommende økodesign-krav.

Eget klasserom

På standen hadde vi et eget klasserom hvor vi kontinuerlig holdt kurs og informasjonsmøter som en del av vår kompetanseformidling. Her ga blant annet Odd Kristian Greaker, produktsjef for smarthus hos Micro Matic, en eksklusiv sniktitt på MicroTilbudet, et banebrytende verktøy som kan forandre arbeidshverdagen til smarthus-installatører.

Beste venn på reisen

– Hvor viktig er installatøren/montøren for å realisere Micro Matics ambisjon om å bli et av Norges ledende teknologiselskap?

– Installatør og montør er vår beste venn på reisen. Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle og komplettere våre produkter og løsninger for å gjøre norske bygg smartere. I dette arbeidet er vi meget opptatt av montasjevennlighet og kvalitet, som vi vet proffene setter pris på. Som teknologiselskap søker vi hele tiden å være i forkant innenfor utviklingen på elektro, ventilasjon, energi og automasjon. Her er også informasjon fra utførende særdeles viktig.

– Hvor viktig er messen for å innhente kunnskap og for å kapre nye kundesegmenter?

– Eliaden er en svært viktig møteplass for å treffe kunder, leverandører og konkurrenter. Siden vi har etablert flere nye forretningsområder de siste to årene, er messa en viktig arena for å få tilbakemeldinger og sikre at alle kundene får dette med seg.

Verdifull partner

– Hvor viktig er samarbeidet med Sonepar?

– Sonepar er en veldig verdifull partner for oss, og vi prioriterer grossistkanalen på alle relevante produkter. Sonepar bidrar til at vi er synlige og tilgjengelige i hele landet og i digitale kanaler på en profesjonell og effektiv måte. Vi har hatt Sonepar som en av våre største kunder i veldig mange år, og opplever samarbeidet som positivt og konstruktivt.

Flere oppkjøp

Micro Matic har gjennomført flere kjøp av selskapet de siste to årene. Hva betyr dette for utviklingen av selskapet?

- Via et oppkjøp i fjor ble vi markedsleder på strømskinner i Norge. Vi har et stort team med høy faglig kompetanse og en solid portefølje av anerkjente internasjonale leverandører. Dette gjør at vi kan levere gode løsninger for tilnærmet alle markeder. Vi anser bruk av kabel for å være vår største konkurrent og jobber for at flere installatører og rådgivere skal se nytten av økt bruk av strømskinner. Vi har også kjøpt et miljø for smart styring av næringsbygg, og her jobber vi med et veldig spennende konsept, som vi regner med å ta til markedet i løpet av 2025 og som skal utvikles videre i årene fremover. Ikke nok med det, nylig delte vi de gledelige nyhetene om at Micro Matic også forener krefter med Multilux AS og Function!  Multilux er ledende på belysning innen samferdsel og idrettsanlegg i Norge, og vi ser klare synergier innenfor både kundeaksen og løsningene. Function er markedsleder på KNX i Norge og har dermed en viktig posisjon innenfor styring av bygg. Sammen med function vil vi være enda sterkere inn mot både utførende aktører og byggeiere, og øke viktig kompetanse i flere regioner i Norge.

Vi har brukt det siste året på å bygge organisasjonen videre. Det er fortsatt mye å gjøre og vi ser etter nye selskaper som vi kan vokse sammen med. Micro Matic skal være en produkt- og løsningsleverandør, og en naturlig kompetansepartner for sine kunder. 

Helhetlig og langsiktig perspektiv

Kaldestad ser en positiv utvikling i bransjen, der aktører i hele verdikjeden – fra leietakere og entreprenører til rådgivere og byggeiere – tar et helhetlig og langsiktig perspektiv. 

– Dette stemmer godt overens med Micro Matics verdier og satsingsområder. Vi er kjent for produkter av høy kvalitet som er designet for å vare lenge, gi optimal ytelse, og høy brukervennlighet. Vi verdsetter nærhet til våre leverandører og kunder, og velger derfor primært europeiske leverandører som er ISO 9001-sertifiserte og har fokus på bærekraft framfor kun pris. Med Aars som eier har vi en solid helnorsk eierstruktur som gir oss økonomisk stabilitet, investeringsvilje og langsiktighet. Dette er egenskaper som verdsettes av mange, sier han til slutt.

Flere artikler i denne kategorien