Fra gubbete til mer ungdomsprofil

6/8/24
Konferanser og bransjearrangementer
6/8/2024

20 000 besøkende var innom den tre dager lange messen Eliaden. – Vi hadde 300 utstillere og 1000 flere besøkende i flere haller og uteområder. Mange ungdommer og jenter besøkte messen. Vi klarte å endre oss fra en gubbete- til en ungdomsprofil, sier utstillingsansvarlig Svein Hjelmås.

Hjelmås kan fortelle at tilbakemeldinger fra utstillere kommer nå inn på løpende bånd. – Så langt tyder alt på at messa ble en stor suksess. På tidligere messer benyttet vi kun brukt messehallene C, D og E med andre inngangsdisponeringer. Nå benyttet vi konferansefasilitetene i hall A i tillegg til hall B, C og D med uteområder mellom hall B og C. Så langt tyder alt på at endringen slo an, sier Hjelmås. Han kan fortelle at i klassen over 50 kvm ble Cenika kåret til beste stand. – I klassen under 50 kvm var det NCMS Sonos med sine lydanlegg som gikk av med seieren.

Ungdommen er vår fremtid

– Vi har alltid hatt et fast opplegg der vi inviterer skoleelever og ungdom til egne arrangementer på messa. Det nye er at vi har markedsført oss mer mot ungdom og jenter. Vi har bl.a. brukt influenser og bloggere som appellerer til ungdom. I sosiale medier var det hundrevis av innlegg fra engasjerte gutter og jenter. Vi har klart å endre profilen fra å være en gubbete gjeng med gråhårete menn til å bli en bransje som ungdom. Vi er nå et fremtidsrettet, kult og hipt sted å være. Det hele toppet seg med utdelingen av prisen Elektrokvinnen 2024 til Heidi Lie. Her satte bl.a. Montørjentene skikkelig farge på arrangementet, sier Hjelmås

Planlegger neste Eliaden 

Stiftelsen Elektroforum, NHO Elektro, Fornybar Norge, Norsk Industri, EFO, Rådgivende Ingeniørers Forening og NFEA er arrangør og eier av Eliaden. – Tilbakemeldingen så langt borger for ny messe om to år med noen finjusteringer. Vi har startet planleggingen der vi legger vekt på tilbakemeldinger fra markedsundersøkelsene vi har igangsatt, i tillegg til innspill fra besøkende og utstillere, sier Hjelmås til slutt.

Flere artikler i denne kategorien